fredag 29 november 2013

Upp och ner vecka



I måndags morse  startade jag tidigt med  ett besök på Skaraborgs sjukhus och mammografiundersökning- så viktigt och bra att det finns, varannat år upp till 74 års ålder år har vi kvinnor möjlighet till denna koll för endast en hundralapp- det är en förmån vi ska ta vara på.
Att utveckla och stärka turismen för alla 15 kommuner i Skaraborg är angeläget och en tillväxtfaktor som kräver långsiktighet och resurser över kommungränserna och det kändes bra när måndagsmötet med turistutskottet i Skaraborgs Kommunalförbund inkluderade en lunch på Portalen i Skövde.
En planerad dialog med Näringslivsforum och oss i Kommunstyrelsens arbetsutskott ( KSAU) startade sent på måndagseftermiddagen för att fortsätta under tisdagen. Det är bra att vi kan diskutera de frågor som näringslivet i Skövde ser som viktiga och att kommunen och näringslivet går hand i hand mot vision 2025. Mindre bra denna tisdag var den begynnande värk i ischiasnerven som jag kände och som blev värre under dagen- tur nog har jag en duktig massör som jag ringde till.
Onsdagen tillbringade jag i residenset i Vänersborg och dialog om kommande valrörelse med Regionstyrelsens ordförande och hälften av de S - råd som finns i de 49 kommuner som ingår i Västra götalandsregioen, alltid bra att kunna träffas och utbyta erfarenheter och se de skillnader och olika förutsättningar vi kommuner har.
Äntligen torsdag -massage i rygg och fötter samt akupunkturnål i örat gjorde så gott innan kvällens gruppmöte inför Kommunfullmäktige på måndag kväll. ( nålen ska sitta i örat en vecka, men den gör nytta och det är huvudsaken).

Fredagen inleddes med Kollektivtrafikberedning för att sen fortsätta med en högtidlig medaljering för den tredje gruppen hemvändande Afghanistansoldater, ca 50 stycken som fick medalj av försvarsministern i närvaro av sina nära och kära . Det var mäktigt och högtidligt att få vara del av den ceremonin med efterföljande lunch.
Ett snabbt ombyte till mer vardaglig klädsel i Stadshuset för att sen möta upp en miljöinspektör kl.13.00 på MÖS( Miljösamverkan i Skaraborg) och inspektion under eftermiddagen på Skövde praktiska gymnasium i Hasslumområdet. En gymnasieskola med 87 elever, med 8 olika program ( florist, svets, bygg, omvårdnad bla.) och där 73% av 
förra årets elever fått arbete och 10% fortsatt på högskola- det var roligt att höra, men  det behövs bra praktikplatser för dessa ungdomar och inte minst företagare som är villiga att ta emot elever. Detta är miljöinspektören Cecilia som var vänlig nog att ha mig med under inspektionen.


Skövdes finaste gran ( på Hertig Johans torg ) kom upp i slutet av veckan och nu börjar känslan av advent och jul infinna sig! Fredagskvällen blev mysig hemma där jag satte upp adventstjärnor, adventsljusstakar och julgardiner i köket, och inhandlade röda adventsblommor till fönstren....känns skönt och mysigt att vi går in i december...det är bara några saker som ska avklaras innan, och det är dels mitt deltagande i juryn för finaste julskyltfönster i Skövde centrum på lördag förmiddag, där 21 butiker förberett och lagt ner mycket arbete och känsla och där allmänheten kan vara med och rösta - det blir prisutdelning den 5/12....alltså hemligt några dagar till ....sen juldoppet kl. 13.00 i Vättern i Hjo idag ...brrr....
Vi var 27 tappra badare i år, och det var extra roligt då det är10 års jubileum och  så mycket folk som tittade på! Vi hade förmånen att ha 2 tjejer som gick först ur bussen i hamnen, spelandes fiol och det var uppskattat....ja, det var kyliga vindar som blåste vid vattnet, men har man lovat så har man...




Efteråt varm dusch, bastu och superb gulaschsoppa med hembakt bröd i hamnboden i Hjo gör att man klarar av denna utmaning. Det är också roligt att vara med och skänka pengar till Lions i Hjo och veta att varje krona går till behövande. En sväng till torget och julmarknad hann vi med innan mörkret kom på eftermiddagen och hemresan till Skövde.
Just nu känns det väldigt skönt och lite stolt kan jag säga att jag är, extra stolt över sonen som för andra året gjorde mig sällskap i badandet!
Nu ska jag njuta av kvällen med tofflor och många tända ljus och imorgon avslutar jag veckan med att servera glögg och pepparkakor utanför vår S expedition på förmiddagen och sen klockan 14.00 stå 
( bland förhoppningsvis många andra)  på torget och vara en stolt mor då Vocal Troup ( dotter med 4 duktiga tjejer) sjunger julsånger med sina fina stämmor...det känns som en bra avslutning på en händelserik vecka. Ha det gott därute😃// Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar