söndag 24 november 2013

Internationell helg i Skövde

Stad i ljus helgen var ett bra val att förlägga styrelsemötet i SERN
( Sweden Emilia-Romagna Network) till Skövde- ett nätverk mellan Sverige och Italien som Skövde har varit med i sen starten 2005. 
Syftet med SERN är att underlätta för utbyte av information och erfarenheter samt för att initiera och stödja innovativa samarbetsprojekt mellan italienska och svenska aktörer inom främst utbildning och kultur, miljö, social ekonomi, entreprenörskap och turism.
Vi inledde helgen  med en guidad tur genom ett upplyst Skövde- titta ett pepparkakshus.!
Lördagens styrelsemöte höll vi i Kommunstyrelsesalen i Stadshuset.
Ett intressant och uppskattat studiebesök på kulturhuset med visning av bibliotek och konsthall hann vi med innan middagen på restaurang Sällskapet där Västra Götalandsregionen var kvällens värd.


Plötsligt dök det upp en överraskning vid borden- skönsjungande kör från Göteborg som verkligen fick gästerna att applådera!
Det har varit en intensiv ,trevlig och givande helg med många bra diskussioner och utbyten mellan våra länder och det känns härligt att få vara en del av det som representant från Skövde.
Söndagseftermiddagen bjöd på en långpromenad på berget och åh, vad det kändes skönt att få en riktig dos frisk luft. 
Ny vecka stundar och som börjar med ett besök på Skaraborgs sjukhus i Skövde och mammografi- viktigt och angeläget att göra den undersökningen när kallelsen kommer - jag vill verkligen uppmana alla kvinnor att ta detta på allvar och avsätta en halvtimme för undersökning.
Hoppas nu att kylan håller i sig och att det kommer lite snö innan vi tänder våra adventsljus nästa helg!
( då blir det juldopp i Vättern och Hjo för min del...återkommer om det!)
 ha det gott därute🌹
Marie
   



 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar