onsdag 13 november 2013

Tråkig start på solig onsdag


Tidigt imorse blev jag uppringd av en partikamrat som berättade att det var påklistrat ett meddelande på vår parti expedition med ett blågult band fastknutet över ingången. Det var från svenskarnas parti och beskyllde oss Socialdemokrater för att sprida svensk- fientlig propaganda! Jag blir så upprörd över sånt här och hoppas innerligt att detta inte är den låga nivå som kommer att gälla i valrörelsen.
Flera tidningar och radion i Skövde har uppmärksammat detta och jag har fått möjlighet att säga hur starkt vi som parti reagerar över detta och hur dåligt det är när ett politiskt parti beter sig så här.
Tilläggas kan att även Skövde Stadshus hade liknande budskap uppsatt vid entrén imorse och att både kommunen och Socialdemokraterna polisanmält händelsen.
Nu sitter jag på tåget till Stockholm och efter händelsen med urspårat godståg igår så får vi åka över Västerås och Köping och det blir närmare 1 1/2 timme längre resa än vanligt.
Nu till något trevligt att berätta:
I måndags förmiddag var jag på Rydskolan och följde en sjätteklass under deras lektioner och på måndag ska jag dit igen och då blir det en hel dag tillsammans.
Så många frågor jag fick- hur gammal är du? Vad gör en politiker? Var har du ditt kontor? Är det roligt att vara Oppositionsråd? Har du några barn? m.m....
det var svenska den första lektionen och fokus på ordförståelse. Flera av eleverna har stort behov av att få tala svenska, att få läsa svenska och förstå svenska språket och att de får den kunskapen så snart som möjligt i skolan för att kunna tillgodogöra sig all annan kunskap de behöver under resterande år i skolan och kommande arbetsliv.

Igår fick jag glädjen att få vara med att till Skövde välkomna en kinesisk delegation från Zhangjiakou, 
en 4.5 miljoners stad där Volvo Cars nyligen byggt en fabrik och där flera familjer från Skövde bor och arbetar under en två- års period. Det var 17 personer som med två tolkar kom med buss från Göteborg, och till Portalen, Gothia Science Park, för att utbyta information om respektive städer och också underteckna en avsiktsförklaring mellan städerna. Detta innebär att vi vill lära av varandra, utbyta erfarenheter, projekt i framtiden där många aktörer får möjlighet att delta. Det är två olika kulturer som möts och där Skövde ser möjligheter att lära av Kina inom flera områden, och också dela med sig av inte minst teknikutveckling, olika miljöfrågor, utbildning och kulturfrågor. 
Skövde kommun, Volvo Cars, Högskolan Skövde, Gothia Science Park och Gothia Innovation AB visar tillsammans  att viljan att utveckla vår kommun i Skaraborg och utanför Sverige är långsiktig och en viktig strategi för framgång och tillväxt och som alla kan dra nytta av i framtiden.
Nu mörknar det utanför tågfönstret och den stora frågan är : när är vi framme i Stockholm?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar