söndag 2 februari 2014

Första söndagen i februari


Igår var det dags för den första deltävlingen i årets melodifestival och Elisa Lindström från Töreboda deltog- tyvärr räckte rösterna inte till för fortsatt tävlande för henne men hon är en duktig sångerska  så vi kommer säkert att få se henne i många andra sammanhang framöver!
Sista föreställningen av musicalen Copacabana spelades på Stadsteatern i fredags och den hann jag precis hem till efter att ha missat två anslutningståg i Göteborg...det var ett tåg framför oss som hade tekniskt fel och som gjorde att tåget kom 25 minuter för sent till Centralen i Göteborg.

En tvådagars tur i Dalsland med Regionutvecklingsnämnden var anledningen till tågresandet.
På torsdagen var hela nämnden på studiebesök på Stenebyskolan som är högskoleförberedande och på högskolenivå inom trä, metall och textil, alltså inom konsthantverk och design. En fantastisk skola som ligger i Dals Långed och som har studenter från hela världen.
En bild från salen där en modell satt i 20 minuters pass för eleverna...

 

En utmaning att ge sig på, men duktiga elever med intresse och talang fixar denna stol galant.


Nästa vecka åker flera av eleverna till Stockholm för att visa sina egna designade och tilllverkade saker som denna byrå som inte har en enda spik ...

På hotell Dalsland hade vi sen ett eftermiddagsprogram som handlade om Norgesamarbete och där representanter från bla Östfolds fylkeskommuner (18 kommuner med 275 000 invånare) och ordförande i Svinesundskommittén deltog. 
Norge är en viktig handelspartner och Västra Götaland är den region i Sverige som exporterar flest varor till Norge och som ökat under 2000- talet.
Det passerar över 14 000 fordon dagligen på Svinesundsbron som invigdes 2005.
Infrastrukturfrågor,gränshinderfrågor och hur vi kan samarbeta på bästa sätt stog på programmet.


Mycket snöande även här...utsikt över Dalslands kanal från hotelllägenheten.
Tidigare i veckan har jag varit på styrelsemöten med Kreativa Hus och Next Skövde och måndagen inleddes med årets första Kommunfullmäktigesammanträde då även Skövde kommuns jämnställdhetspris delades ut- extra roligt att Omvårdnadsprogrammet på Västerhöjdsgymnasiet fick priset. De har lyckats mycket bra med att få pojkar att söka till utbildningen. I riket är det i genomsnitt 12-15 procent pojkar som läser Vård och omsorgsprogrammen i Skövde är siffran runt 40 procent.


Jag var på en av Skövdes högstadieskolor- Helenaskolan- i tisdags och hann prata med elever, personal och rektor innan jag åt en god lunch på skolan. Det var extra roligt att prata med en tjej i sjunde klass som frågade mig när jag kom in: " jag känner igen dig- är inte du partiledare" ?
Hon hade tidigare gått på Rydskolan men trivdes bra på Helenaskolan.


Hummersoppa, nybakt bröd, panerad fisk med remouladsås, potatis och en salladsbuffé stod på menyn, det var väldigt gott.
Det blev mycket denna gång men så kan det bli ibland
Ha det gott
Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar