fredag 28 februari 2014

Är vintern slut nu?



Vad skönt det är att vakna imorgon och vända blad...1:a mars är och förblir en speciell dag.

Veckan har varit fylld av olika möten och speciellt roligt var det i måndags förmiddag då det var 
" första spadtaget" av Stöpenskolans renovering- men det blev ett annorlunda upplägg då jag, Leif Walterum och Skolnämndens ordförande samt 2 elever fick varsin slägga att slå ner väggar med...





Nu blir det ett års skolgång på Fjärilskolan i S:a Ryd för eleverna innan de kan återvända till en nyrenoverad och ombyggd skola
som vi Socialdemokrater har prioriterat och öronmärkt pengar till för ern renovering i vår budget sen flera år tillbaka- så äntligen säger vi väl nu !

Tisdagen ägnades åt budgetupptakt med samtliga nämnders presidier och chefer m.fl på Portalen.
Skövde Kommun visar återigen ett kraftigt överskott - totalt 126 miljoner kr- för 2013 och alla nämnder har haft press på sig att hålla budget och effektivisera och nu  blev det överskott för dem på närmare 49 miljoner kr- jag frågar mig- hur mycket verksamhet hade vi fått för de miljonerna?

Årets första Näringslivsfrukost lockade ca 70 personer tidigt i tordags morse och bl a presenterade Systrarna Odh: s hemtjänst sig, ett snabbt växande företag som konkurrerar med kommunens hemtjänst. 
De berättade om den kylda maten erbjuds till de gamla, att deras företag nu kan erbjuda en " utbildad kock" som kommer hem och lagar mat istället. De glömde berätta att det inte är till alla äldre som den kylda maten levereras till.
Alla äldreboenden får lagad mat  och det är endast de som bor hemma som kan beställa kyld mat.
Dessutom har ju Kommunstyrelsens ordförande och Omvårdnadsnämndens ordförande provätit den kylda maten i 3 veckor och gett den högt betyg i olika forum...
Det är givetvis vår ambition att verka för att maten kan lagas så nära dem som ska äta den, det är en viktig fråga för kommade mandatperiod.

Nu har jag varit i tågdialog i Göteborg och fått information om hur tågtrafiken planeras för 2015 i Västsverige.
Det är en process som startar i april och löper till i höst innan allt är klart för den trafik som påbörjas i ny tidtabell i december. Många frågetecken finns pg av avreglering av tågtrafiken och som innebär att vem som vill kan ansöka om trafik för ett år framåt  och det är många som ska samsas på våra hårt ansträngda spår mellan Skövde - Göteborg.


Tidigt på morgonen för 28 år sen vaknade Sverige av den hemska nyheten om att vår statsminister Olof Palme mördats på Sveavägen i Stockholm- en ofattbar händelse och en stor förlust för vårt land och det Socialdemokratiska Partiet. Det blev ett kallare Sverige efter det. Jag hoppas att värmen och framtidstron kommer tillbaka till vårt land efter den 14 september.

Detta blir mitt sista inlägg för denna månad.( för cisst ör vintern slut den sista februar?)
 Önskar er alla en skön helg.
Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar