söndag 19 januari 2014

Välkommen hem:)


Igår var det så dags för återinvigningen av S:ta Helena kyrka efter ett års ombyggnation. 

Nu är kyrkan mer tillgänglig, funktionell och klimatsmart och betydligt ljusare!

Biskop Åke Bonnier sa " Välkommen hem " till oss alla Skövdebor och höll predikan och Skövde gospelkör, Änglamark och S: ta Helena vokalensemble sjöng vackert för en fullsatt kyrka.


Häromdagen skrev Irene Wennemo ( tidigare huvudsekreterare i sjukförsäkringsutredningen) i Aftonbladet : 

Stora klyftor ger alla barn sämre uppväxt- 


" Klyftorna mellan Sveriges barn växer snabbt. Antalet barnfamiljer som inte klarar de allra mest nödvändiga utgifterna blir återigen fler. Hårdast drabbade är de familjer där inte föräldrarna har arbete. Drygt 6 av 10 av dem klarar inte att få ekonomin att gå ihop. Det visade nya siffror från SCB som kom i veckan.

Väntar med barn

Samtidigt har andra barn fått det allt bättre. Inkomsterna har ökat mest i familjer där både föräldrarna har jobb. Inte konstigt, de har gynnats av skattesänkningar och inte drabbats av försämrade socialförsäkringar.

De flesta väntar dessutom med att skaffa barn tills de är fast förankrade på arbetsmarknaden och börjar få stabila inkomster. Unga vuxna gör sitt bästa för att deras barn inte ska drabbas av den dåliga ekonomi som många av dem har. Vi får barn senare än någonsin.

Privat läxhjälp

De allra flesta barn har alltså fått det bättre. Men det gör det nästan ännu värre för de som inte hängt med i utvecklingen. De välbeställdas barn kan hantera brister i skolan genom privat läxhjälp och dyra språkresor.

Att det skärs ned på kommunala fritidsaktiviteter gör att samma föräldrar köper privata kurser i tennis, golf eller segling. Ungdomars bostadsbrist löser de genom att köpa en bostadsrätt 

Sämre för alla

Alla skillnader kan inte utrotas. Barn kommer alltid att få vara med och bära bördorna av sina föräldrars misslyckanden. Därför blir det ännu viktigare att värna om det gemensamma ansvaret för det som det är möjligt att göra något åt.

Ökade inkomstskillnaderna är inte bara ett hot mot de fattiga barnens situation. Stora skillnader riskerar att göra uppväxten sämre för alla barn." 


Jag håller med om varje ord hon skriver och jag hoppas att så många som möjligt i vårt land förstår allvaret i detta och vill förändra förutsättningarna för dessa barn genom att rösta på S i höstens val.
Kvällens Agenda blir spännande- valårets första duell om ekonomin mellan Anders Borg och Socialdemokraternas ekonomiska talesperson Magdalena Andersson.
Kommande vecka bjuder på många spännande möten och även SKL dagar i Stockholm ,alltid intressanta och lärorika, denna gång får vi bl.a information om Pisa- undersökningen av Per-Arne Andersson, direktör på SKL och en redogörelse om "Undersökning av hot och våld mot förtroendevalda" av Magnus Lindgren, generalsekreterare i Tryggare Sverige.
Veckans höjdpunkt blir Idrottsgalan på lördag då ca 1000 personer samlas på Arena Skövde för att uppmärksamma alla duktiga idrottare, föreningar, ledare och att få dela ut välförtjänta priser.
Det blir säkert god mat, trevligt sällskap,duktiga musiker och sångare- en perfekt lördagkväll med andra ord!
Hoppas vi får en fin, vintrig vecka så att alla blir nöjda- det var alldeles fullt av skidåkare, skridskoåkare, pulkaåkare och tipspromenadvandrare på Billingen idag när jag promenerade i blåsten runt Hållsdammen.
Vi är lyckligt lottade som har detta fantastiska fritidsområde " mitt i stan"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar