tisdag 14 januari 2014

Misslyckad skolpolitik och snuva

Misslyckad skolpolitik - 

Regeringen backar steg för steg

Regeringen presenterade idag inrättandet av en Skolkommission, vilket Socialdemokraterna redan tidigare har föreslagit.

På den presskonferens som utbildningsminister Jan Björklund höll idag sade han att han tror att skolresultaten kommer att fortsätta sjunka fram till år 2018. Det är uppenbart att regeringens skolpolitik har misslyckats. 

Björklund berättade också att regeringen kommer att inrätta en Skolkommission och ett utbildningsvetenskapligt råd. Båda dessa har Socialdemokraterna tidigare föreslagit.

- Det beräknas ta drygt ett år för Skolkommissionen att komma till sina slutsatser. Under den tiden kan vi inte bara stå och se på. Tvärtom, måste skolan redan nu stärkas i grunden genom mindre klasser, fler speciallärare, läxhjälp till alla elever och investeringar i lärarna. Vi vet från forskning att mindre klasser de första åren i skolan är oerhört viktigt för elevernas kunskapsresultat.  Regeringen fortsätter att prioritera skattesänkningar sa S skolpolitiske talesman Ibrahim Baylan.

Det är bara att konstatera att regeringen inte har några egna förslag.

I söndags såg jag filmen - Mig äger ingen- med bla Mikael Persbrandt, en mycket stark film om hur barn växer upp i misär och ensamhet och med missbrukande föräldrar, därför är det oerhört viktigt att det bla finns familjecentraler, barnhälsovård och uppsökande verksamhet för att så tidigt fånga upp familjesituationer där det finns tendenser till att det ska gå snett och där barnen far illa.

Förkylningstider är aktuellt för många, inklusive mig, som nu nyser, hostar och fryser, det känns inte speciellt roligt men jag hoppas att det snart är över!

Har nu fått hem en brunbränd dotter från Mexico och det känns skönt.


Att använda vaniljdroppar i matlagning känns spännande och nu står två flaskor i köket....

Gillar att vi nu fått snö och hoppas att det får ligga kvar ett tag så alla skidåkare och pulkaåkare får använda sina skidor, stavar och pulkor och kälkar m.m. Innan våren kommer.

Ha det gott därute



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar