lördag 15 mars 2014

Det blåser på toppen


Efter en blåsig natt sitter jag nu på toppen av Billingen tillsammans med 60 partikamrater och lyssnar på Europaparlamentets S representant Olle Ludvigsson som ger oss många argument för varför vi behöver ett rödare Europa.
Det är nu 26 miljoner EU- medborgare som saknar ett jobb, varav 6 miljoner är unga.
Förra lördagen satt jag på SERN möte i Italien som har stor arbetslöshet och där många unga står utan arbete och framtidstro.
En prioriterad fråga för SERN kommande år är att starta och delta i projekt som kan skapa mer jobb för unga i Europa. Det var också den Internationella kvinnodagen så alla kvinnor fick en mimosakvist vid våra platser på middagen.


Det var också karnevalvecka i Borgo Val Di Taro , en ganska liten centralort, med 7 200 invånare.
En av stadens rondeller var utsmyckad med vackra målade ansikten.
Vi hann med ett besök på ett lokalt mejeri som årligen tillverkar 3 500 parmesanostar, som väger ca 35-37 kg styck och som lagras mellan 18-36 månader.


Veckan inleddes med Kommunstyrelse och där Vänsterpartiets Egon Frid avtackades efter att ha varit politiken i Skövde trogen i 33 år i Kommunfullmäktige. Det kommer att bli tomt efter den 1/4 då Egon flyttar till Vara Kommun.
I tisdags var jag på besök på Volvo Cars i Skövde , det bjöds på kaffe och tårta för att fira den nya motor som nu tillverkas och som är mycket efterfrågad runt om i världen. Kommande år ser ljusa ut och produktionen för 2014 är väldig hög och det har nyanställts ett hundratal personer.


Veckans höjdpunkt var torsdagens besök av Magdalena Andersson, ekonomisk- politisk talesperson och vår kommande finansminister som besökte Helenaskolan. Vi satt under lunchen och samtalade med elever, specialpedagoger, rektorer om hur skolan är och hur den kan förbättras.
Besöket avslutades hos en niondeklass där engelska stod på schemat.
Det finns 5 tydliga skillnader mellan S och de borgeliga partierna i skolfrågan:

Resurser till skolan vs. stora ofinansierade skattesänkningar
Mindre klasser och tidiga insatser vs. färre lärare i skolan
Jämlik skola vs. vidgade klyftor
Stopp för vinstjakt i skolan vs. marknadsskola
Fler utbildningsmöjligheter vs. nedskärningar i högre utbildning

Fredagsmorgonen inleddes med att jag besökte IF Metalls fackliga företrädarei S: a Ryd där jag fick tillfälle att berätta om mitt uppdrag som Oppositionsråd och hur vi planerar kommande valrörelse.
Det blev en stående lunch på Arena Skövde och Unga Entrepenörermässan som invigdes kl.12.00.
Väldigt roligt att få gå runt och samtala med ungdomarna och se alla goda ideér och produkter de visade i hallen.



Avslutar denna blogg med en bild av den tavla jag köpte av en ung tjej på mässan och där dessa 
4 rader säger en hel del:))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar