söndag 13 april 2014

Omväxlande start på April




Första dagarna i April var Skövde värd för en nationell Försvarskonferens. Mycket fokus på Försvarsmaktsråd Skaraborg och givetvis på Skövde som ort. Extra roligt är de positiva omdömen på arrangemanget som deltagarna gav.                                                                                                                                                                         

Nyligen lyssnade jag på en intressant forskare från Försvarshögskolan,Tomas Ries,som berättade om 
hotbilden från Ryssland som han varnat för sen länge men som inte tagits på allvar. I Europa ser vi ökade sociala problem, ökade klyftor och ett ökat missnöje från väljarna som möjliggör att de extremistiska partier som finns i Europa får fler sympatisörer. Det var många tänkvärda ord.

I lördags var jag på välgörenhetskonsert " Långa nätter" till förmån för Stadsmissionens arbete för hemlösa . Det var många duktiga ungdomar som sjöng och spelade och berättade, bla att det finns ca 34.000 hemlösa i Sverige och det är en ofattbar hög siffra som som vi måste ta på allvar.
Alma Lindström, Alexander Gustavsson, Alice Wendt och Mikaela Seger Nälgård var några som var med.
 
                  
 
Sveriges Kommuner och Landsting ( SKL) har sitt säte på Söder i Stockholm och där är en fantastisk utsikt över stan från plan 12. ( det brukar vara fantastiskt fint väder!) 
Jag var där i veckan och lyssnade bla på Magdalena Andersson och Ylva Johansson som pratade om S kommande vårmotion och vilka förslag som finns i budgeten.
      
 Skövde kommun hade i tisdags besök av Mölndals kommun som var intresserad av att se Arena Skövde och Äventyrsbadet och allt som ryms i anläggningen. Det är nu 3 år i rad som badet fått utnärkelsen " bästa äventyrsbad i Sverige" och som röstats fram av besökarna. Flera kommuner vill nu komma och göra studiebesök och det känns alltid stimulerande att få vara med vid dessa besök.
Det händer en hel del och veckorna flyger iväg. Nu firar vi snart påsk och det innebär lite extra ledigt som möjliggör promenadtid, social samvaro med släkt och vänner och förhoppningsvis lite läsning av denna nyinköpta bok av Skövdeförfattaren Kristina Appelqvist !

🐣🐥🐔🐤 Glad påsk till er alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar